Proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys

Si tens més de 25 anys, pots accedir a la universitat superant la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, que es convoca una vegada a l’any.

Pots presentar-te tants cops com necessitis fins que l’aprovis. Un cop superada, podràs presentar-te de nou en convocatòries posteriors per pujar la nota. Si no ho aconsegueixes, sempre et guardaran la nota més alta de totes.

Quins són els requisits per poder fer aquestes proves?

Podràs fer-la si:

  • Tenir 25 anys en l’any natural en què realitzarà la prova.
  • No tens les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) aprovades o equivalents
  • No tens un títol de tècnic superior de formació professional, d’arts plàstiques i disseny, o d’esports
  • No tens cap titulació universitària

Com són les proves?

La prova té dues fases:

– La fase general, formada per quatre exercicis: Comentari de text, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (a triar entre alemany, anglès, francès, italià o portuguès)

– La fase específica està estructurada en cinc opcions vinculades amb les cinc branques de coneixement dels estudis universitaris de grau, hauràs d’escollir una de les cinc opcions: Arts i humanitats, Ciències, Ciències de la salut, Ciències socials i jurídique o Enginyeria i arquitectura

T’examinaràs de dos exàmens corresponents a matèries vinculades a l’opció d’accés triada. Consulta les matèries a: universitats.gencat.cat

Què he de saber?

Si accedeixes a la universitat mitjançant les proves per a més grans de 25 anys, tens reservades un 3% de les places de cada ensenyament de grau universitari.

L’assignació de places en els centres universitaris es fa d’acord amb la qualificació final obtinguda en les proves.

Més informació

www.gencat.cat/universitats

X